Site icon Gel Başvur

2024-2025 İBB Burs Başvuruları Başladı mı? Şartlar ve Başvuru Detayları!

İBB Burs Başvuruları

İBB Burs Başvuruları

2024-2025 eğitim öğretim yılı için İBB burs başvuruları birçok öğrenci tarafından merakla bekleniyor. İşte burs başvurusuyla ilgili ayrıntılar…

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da İBB maddi desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere yönelik burs imkânı sağlayacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin her yıl düzenli olarak sunduğu burs programı, ön lisans lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin eğitim hayatını desteklemek amacıyla veriliyor.

Burs başvuruları genellikle eğitim döneminin başlamasına yakın bir tarihte açılıyor. Bu yıl için henüz resmi başvuru takvimi duyurulmasa da öğrenciler İBB’nin resmi kanallarını takip ederek güncel bilgilere ulaşabilecek.

İBB Burs Başvuru İşlemleri Nasıl Yapılıyor?

 başvurularını İBB’nin resmi web sitesi olan gencuniversiteli.ibb.istanbul üzerinden gerçekleştirebiliyorlar. Ayrıca İstanbul Senin uygulaması üzerinden de başvuru yapmak mümkün. Bu sayede, öğrenciler istedikleri zaman ve yerden başvurularını yapabiliyorlar bu da süreci oldukça erişilebilir hale getiriyor.

Eğer İstanbul Senin uygulamasını kullanmak istiyorsanız öncelikle Google Play veya App Store üzerinden uygulamayı indirmeniz gerekiyor. Uygulamayı indirdikten sonra, Profil sekmesine giderek üyelik oluşturmalısınız. Üyeliğinizi oluşturduktan sonra ana sayfada bulunan “Genç Üniversiteli” mini uygulamasını açarak başvuru işlemlerine başlayabilirsiniz.

Başvuru yaparken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta verdiğiniz bilgilerin doğruluğudur. Bilgilerinizi dikkatlice kontrol ettikten sonra onaylamanız gerekiyor. Onayladıktan sonra, başvuru sırasında beyan ettiğiniz evraklardaki bilgiler esas alınıyor. Bu nedenle uyarı olarak söylemek gerekiyor ki yanlış bilgi vermediğinizden emin olmalısınız.

İBB Burs Başvuru Şartları Ne?

Burs imkanından faydalanmak isteyen öğrenciler öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalı. Ayrıca öğrenci ya İstanbul’da öğrenim görmeli ya da ailesi İstanbul’da ikamet ediyor olmalı. Eğer anne veya baba vefat etmişse, öğrencinin İstanbul’da yaşayan yakını bulunuyorsa da şart yerine getiriliyor.

Burs başvurusu yapacak olanların ön lisans lisans yüksek lisans ya da doktora öğrencisi olması gerekiyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta, öğrencinin eğitimine normal öğrenim süresi içinde devam ediyor olması. Yani öğrenim süresi aşılmadığı sürece burs imkanından yararlanmak mümkün.

Akademik başarı durumu da İBB burs başvurularında dikkate alınıyor. Özellikle ara sınıf ve son sınıf öğrencilerinin yıl sonu başarı notu 100 üzerinden en az 53 ya da 4.00 üzerinden en az 2.00 olmalı.

Exit mobile version