Genel

KYK Yurtlarında Ücretsiz Konaklama İmkanına Sahip Olun! GSB Seyahatsever Başvuru Yap

Gençlik ve spor bakanı Osman Aşkın Bak, gençler için yaz aylarında KYK yurtlarının açılacağını açıkladı. Bu imkanla gençler çok sevindi. İşte detaylar…

Tüm Türkiye’de ücretsiz konaklama ihtiyacının giderilmesi için gençlere özel yurtlar açık tutuluyor. Önceden randevu usulüyle yer ayırtan gençler ücretsiz olarak konaklayabilecek. Seyahatsever programıyla birlikte 18-30 yaş arasında olan tüm gençler her yeri dolaşabilecek. Özellikle konaklama giderlerinden muaf olmak isteyen ve bu alanda bir tasarruf yapmak isteyenler için eşsiz bir fırsat. Halihazırda başvurular hala devam ediyor.

GSB Seyahatsever Başvurusu Nasıl Yapılır?

Seyahatsever projesi 8 temmuz 2024 tarihinde başvurulara başlanmıştı. Bu başvurular ile birlikte pek çok genç konaklama ihtiyacını giderdi. Deprem bölgesi haricindeki tüm yurtlara geçerli bir süreçtir. 1 erkek yurdu ve 1 kız yurdu yaz dönemi boyunca açık kalacak. Özellikle 25 ağustos tarihine kadar başvuruların alınacağı duyuruldu. Unutulmaz bir yaz geçirmek isteyen gençler bu anın tadını çıkarabiliyor. Özellikle şartlar arasında öğrenci olma şartı da yoktur. Yalnızca T.C. vatandaşı olmak ve 18-30 yaş arasında olmak yeterli oluyor.

Başvuru yapmak için 444 0 472 ALO GSB adresini arayarak randevu almak gerekiyor. En az 1 gün önceden arayarak başvuru yapabilirsiniz. Bir ilde en fazla 5 gün boyunca konaklama yapılabiliyor. Proje ile ilgili daha fazla detaylı bilgi için seyahatsever.gsb.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Gençlerin randevu aldıktan sonra yurda sorunsuz bir şekilde giriş yapabilmesi için kimlik fotokopisini de yanında bulundurması gerekiyor. Aynı zamanda yurtlara giriş yapmak için 16.00 saatini beklemek gerekiyor. Sabah erken saatlerde gelen gençlerin odanın temizlenmesi ve hazır halde olması için bu saate kadar beklemesi gerekiyor. Ayrıca gün içinde yurda en fazla 01.00 saatine kadar giriş yapılabiliyor.

GSB Seyahatsever Son Başvuru Tarihi

GSB Seyahatsever projesine 25 Ağustos 2024 tarihine kadar faydalanma hakkı tanınıyor. Bir gün önceden randevusunu yapan bir kişi ertesi gün konaklama ihtiyacını gidermek üzere buraya hemen giriş yapabiliyor. Yurda giriş yapabilmek için kontenjanın boş olması gerekiyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu